Geplaatst op Geef een reactie

Een enkeltje Best – Eindhoven…

Vorige week hoorde ik een verhaal dat je beter een enkeltje kon kopen in plaats van een retourtje, dat dat aardig wat geld scheelt: nou, dat klopt dus aardig.

Een mooi concreet voorbeeld: vandaag moet ik naar Den Helder. Normaal is een retourtje Eindhoven – Den Helder 1e klas € 70,20 . Aangezien je in juli en augustus ook voor 9 uur mag reizen met een kortingskaart, kost een retourtje je maar € 42,10 .

Maar als je besluit om van Best naar Eindhoven te gaan, en dit via Den Helder te doen, dan kost je kaartje ineens nog maar € 34,90 .

Enkeltje Best - Eindhoven, via Den Helder
Enkeltje Best - Eindhoven, via Den Helder

De conducteurs kunnen het wel waarderen blijkt, bij de eerste controle (tussen Best en ‘s-Hertogenbosch) keek de conducteur naar het kaartje, grinnikt wat, knipt het kaartje en zegt “Goede reis naar Eindhoven vanavond!”. De 2e controle was ergens tussen Zaandam en Alkmaar, die conducteur had blijkbaar niet echt een idee waar Best lag (dat ligt nog geen 10 km boven Eindhoven), dus die knipte vrolijk het kaartje.

Eens kijken of we vanavond nog iets leuks mee gaan maken. In ieder geval had deze trein, als ik de conducteur moet geloven, toenstraks een bijna-aanrijding met een voorliggende trein, waardoor we nu 20-15 minuten vertraging hebben.

Geef een reactie